Sonja’s werkwijze als Integrale Therapeut

Mijn werkwijze bestaat uit een combinatie van meerdere disciplines en gereedschappen

Kinesiologie

Kinesiologie betekent vrij vertaald ‘de leer van de beweging’. Dat betekent dat alles wat in beweging is gebalanceerd zou kunnen worden met kinesiologie.

Natuurlijk denken we aan spieren maar ook emoties, je spijsvertering en je persoonlijke ontwikkeling in je leven is in beweging.

Bekijk het filmpje rechtsonder voor een goede uitleg.

Neuro Emotionele Integratie

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier op te lossen.

NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health

Familieopstellingen

Er valt veel over te vertellen, er zijn boeken vol over geschreven en toch is het net als de smaak van een aardbei…je kan er van alles over vertellen, proeven is toch de best manier om er kennis mee te maken. 

Familieopstellingen geven inzicht in het systeem van herkomst. Je krijgt inzicht in je onbewuste loyaliteit aan dit systeem en kunt hierdoor patronen doorbreken. 

Door het opstellen van iemands systeem van herkomst worden niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen inzichtelijk, herkent, en erkent wat helend werkt en waardoor je jouw eigen plek in het systeem weer kunt innemen.

Praktijkgerichte coaching

Onderstaand de technische beschrijving van wat ACT coaching is.  In mijn praktijk zal je ervaren dat ik, door het stellen van vragen, op zoek ga naar jouw innerlijk gereedschap.  Jij weet als geen ander wat goed is voor jou en wat wel en niet werkt. Samen gaan we op zoek hoe jij dit gereedschap voor jezelf kunt inzetten. Het allerbelangrijkste is dat we starten vanuit een punt van acceptatie. Liefdevol  naar jezelf kijkend, zonder oordeel (dat is vaak al een hele klus, misschien wel de belangrijkste!) en van daaruit jezelf nieuwe ervaringen gunnen en geven.

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is een wereldwijd snel groeiende therapie- en coachmethode die mensen helpt om een vitaal en vervullend leven op te bouwen. Door ACT toe te passen vergroot je jouw mentale veerkracht (Acceptance). Je kunt makkelijker  zodat hij stoppen met worstelen. Hierdoor komt er energie vrij die je kan richten op datgene wat echt belangrijk en van waarde is (Commitment). En dit kan ook als er beperkingen zijn zoals: verlies, ziekte, tegenslag of andere moeilijke omstandigheden.

Intuïtieve waarneming

Onderstaand de tekst die een computer tevoorschijn toverde, en ik kan het niet mooier zeggen. Voor mij is intuitie iets dat altijd al bij me is geweest. Gaandeweg mijn leven kreeg het dus een naam, intuitie. (innerlijk weten) Voor mij is het mijn innerlijk kompas waar ik blind op vertrouw. 

Intuïtie is die innerlijke helderheid, die ontstaat in het contact met de eigen diepste kern. Die innerlijke bron die altijd aanwezig en beschikbaar is, als we haar kunnen toelaten en ervaren. Dat vraagt het ontwikkelen van ‘een onthechte innerlijke waarnemer’.
Die met neutrale blik en met behulp van de eigen innerlijke zintuigen kijkt achter de uiterlijke verschijningsvormen van levenskwesties. En tevens dieper kijkt in onszelf. Opdat we de oorspronkelijke dynamiek in onszelf en anderen beter kunnen aanvoelen en verstaan.

Van klacht naar kracht

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een holistische therapie die zich richt op het identificeren en oplossen van emotionele blokkades die fysieke en mentale klachten kunnen veroorzaken.

Het combineert technieken uit de neurologie, psychologie en kinesiologie om de oorzaak van de klachten te achterhalen en te behandelen.

Praktijkgerichte Coaching

Een “Therapeut in Praktijkgerichte Ondersteuning” biedt praktische ondersteuning en begeleiding aan. Samen onderzoeken we wat werkt voor jou! Maatwerk dus, om in het dagelijks leven de inzichten, verkregen tijdens een consult, om te zetten in bruikbare handvatten.

 

Cursussen en workshops

 

Naast mijn praktijk en werk als adviseur en drogist bij Eko plaza geef ik ook cursussen en workshops voor kleine en grote groepen. Onder de knop cursussen en workshops alle praktische info.

Integraal therapeut

Een integrale therapeut richt zich op het behandelen van de hele persoon in plaats van alleen de symptomen.

Deze holistische benadering omvat verschillende aspecten van iemands leven, zoals fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid, om de onderliggende oorzaken van problemen aan te pakken en welzijn te bevorderen.

Intuïtieve waarneming

Intuïtieve waarneming, ook wel helder voelen genoemd, verwijst naar het vermogen om subtiele sensaties, emoties en energieën te voelen en interpreteren zonder bewuste analyse of rationele overweging.

Het gaat om het gebruik van het onderbewustzijn om informatie te ontvangen en te begrijpen die niet via de gebruikelijke zintuigen kan worden waargenomen.

   Stemexpressie, klink je vrij

kijk onder de knop cursussen en workshops voor meer info


 

 

Familieopstellingen

Een holistische therapie die zich richt op het verkennen en begrijpen van familiedynamieken die mogelijk bijdragen aan fysieke of mentale problemen.

Deze benadering betrekt vaak representaties van familieleden en hun onderlinge relaties in een opstelling, zodat deelnemers inzicht krijgen in hun eigen gevoelens en patronen en deze kunnen verwerken.

Bloesemtherapie

Ontdek de helende eigenschappen van bloesems van bepaalde planten. Het doel is om emotionele en mentale problemen aan te pakken door het herstellen van de innerlijke balans.

Bloesemtherapie is gebaseerd op het idee dat bloesems subtiele energieën bevatten die kunnen worden overgedragen op de menselijke geest en emoties om negatieve gevoelens te transformeren.

Wat is een biotensor

Een biotensor is een instrument dat wordt gebruikt in de holistische geneeskunde en wordt gebruikt om subtiele energieën en trillingen te meten in het lichaam, voedsel, water en andere stoffen. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met ampullen die verschillende stoffen of energieën bevatten. Er zijn veel toepassingen voor een biotensor met ampullen, afhankelijk van de specifieke ampullen die worden gebruikt.